Over

Wat nu verhoogd comfort is,
kan later een noodzaak worden

Om hun woning te renoveren, een woning te bouwen of een nieuwe woning te huren worden mensen vaak getriggerd door veranderingen in levensstijl. Deze veranderingen kunnen zijn: het voorbereiden op een nieuwe gezinssamenstelling, kinderen die het huis verlaten, voorbereiding op pensioen.

 

Een goede oplossing voor de
verkeerde vraag is de verkeerde oplossing.

Er zijn veel producten en technische oplossingen op de markt. Niet alle oplossingen zijn geschikt voor jou. Een expert kan advies geven over de juiste oplossingen en de impact ervan. Maar daarvoor moet je weten wat je nodig hebt en bij wie je terecht kan voor jouw vragen.

 

Wat is de Comforttool?

Welke ruimtes moet ik verbeteren?
Waaraan moet ik denken?
Op welke manier heeft mijn beperkt budget het meeste impact op het verbeteren van mijn comfort?

De Comforttool ontrafelt deze basisvragen stap voor stap en helpt u om expliciet de zones te identificeren die aandacht nodig hebben, Het geeft een brede beoordeling van uw huis over meer dan 20 onderwerpen gebaseerd op uw prioriteiten en voorkeuren. Het biedt ook basisinformatie voor elk comfortaspect met links naar meer gedetailleerde informatie en naar experten over het onderwerp die oplossingen kunnen voorstellen.

 

Hoe werkt de Comforttool?

De tool is ontworpen om zowel eenvoudig als inzichtelijk te zijn. Na registreren en aanmelden zijn er 4 basisstappen: 

  1. Vertel ons uw comfort voorkeur
  2. Beoordeel het comfort van uw woning(en)
  3. Bekijk het comfortprofiel van uw woning(en) gebaseerd op uw voorkeuren.
  4. Onderneem actie: leer op deze site hoe u het comfort binnenshuis kunt verbeteren en volg dit in meer detail op met deskundige organisaties.

U kunt altijd terugkomen en uw voorkeuren of de beoordeling van uw huis wijzigen. Als u aan het renoveren bent, kunt u na renovatie terugkomen en uw gerenoveerde woning beoordelen om te zien of het verbeterd is in vergelijking met uw huidige woning. Als u een nieuw huis koopt of huurt, kunt u uw huidige woning vergelijken met het potentiële nieuwe huis dat u wilt kopen of huren.

 

Gratis en Betrouwbare informatie

uhasseltlogomutatielogo

De Comfort Tool is gemaakt door onderzoekers van de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt in het kader van het onderzoeksproject Proeftuin Mutatie +, dat werd gefinancierd door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO).

De Comforttool is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, met als doel Belgische inwoners aan te moedigen om hun huizen te renoveren of te bouwen die energie-efficiënter zijn waarbij er gedacht is aan de principes van en Universal Design of met andere woorden: woningen die geschikt zijn om er hun leven lang in te wonen.

De Comforttool is gratis te gebruiken. De tool maakt deel uit van academisch onderzoek en heeft geen commercieel belang. Dit betekent dat de comfortaspecten, de relevante informatie over elk aspect en de links naar externe organisaties op een neutrale manier en zonder een commerciële agenda worden geselecteerd.

Organisaties die betrokken zijn bij het project Proeftuin Mutatie + omvatten:

 

uhasselt logoVD Kreekebelcareconfederatie bouwcubigoenergievilleinterwarsconieuw dakpxlthermadbrinkurbandotsvan tilst houbenwtcb