Elegantie

Een huis met een hoge graad van afwerking en oog voor detail voor de functieruimten, de materialen en de inrichting.

De elegantie van een woning kan bij een verbouwing volledig veranderd worden. Een nieuw interieur brengt een andere sfeer in de ruimte en je creëert een nieuwe eigenheid die de identiteit van de bewoners tot uiting laat komen. De elegantie van de ruimtes wordt bepaald door de kwaliteit van de producten, de afwerking en de keuze van de materialen.

Een ruimte waar het aangenaam vertoeven is.

 

7 dingen om te onthouden

 1. Maatwerk met een hoge afwerkingsgraad en kwaliteitsvolle materialen kan de ruimtes in een huis duurzamer maken. De keuze van uw materialen bepalen de sfeer en de uitstraling van de woning.
 2. Een tip voor de renovatie: Een zwevende trap in de woning, waarbij de trede aan één zijde in de muur wordt verankerd, zorgt voor een luchtiger geheel waarbij de trap zelfs gewichtloos uitziet en maken van de trap een elegante sculptuur. Een zwevende trap heeft ook zelden een trapleuning waardoor er een zekere eenvoud ontstaat.
 3. Een gestileerd ontwerp kan in elk ontwerp passen.
 4. Licht in een ruimte zorgt voor een open en luchtig geheel. Veel licht in huis geeft een positieve energie in de ruimte. Ruimtes waar veel licht binnen mag komen, zijn bijvoorbeeld de leefruimte, de keuken, slaapkamers, werkruimtes/bureau, etc. 
 5. Mooi uitgekozen en bij elkaar passend meubilair geeft rust in een ruimte. Stukken die tijdloos zijn, blijven altijd mooi en zijn duurzamer. (gaan langer mee in het interieur.)
 6. De authentieke elementen in het interieur zichtbaar houden, zorgen ervoor dat het karakter van de woning behouden blijft. De elegantie kan enkel gegarandeerd worden mits andere elementen gerenoveerd worden en een zekere eenvoud uitstralen.

 

 5 vragen voor professionals

 1. Welke materialen zijn duurzaam en hebben een hoge afwerkingsgraad?
 2. Hoe breng ik natuurlijk daglicht optimaal naar binnen?
 3. Wanneer behoud ik genoeg van de authentieke elementen en wanneer verwijder ik er te veel?
 4. Hoe gaat mijn kleurschema in de woning eruitzien?
 5. Hoe combineer ik mijn meubilair?

 

Relevante bronnen

- https://www.houtcomfort.be

- http://nieuwbouwzondag.be/blog/16-elegantie-in-huis-/